Vi støtter/sponser


Vi sponser flere utøvere samt at vi har et system hvor elevenes praksisbehandlinger støtter to veldedige organisasjoner som hjelper både hester og hunder. Du finner her info til hvordan også du kan støtte disse flotte organisasjonene. Disse er:

“PRINCE FLUFFY KAREEM”

En hjelpende hånd for hester, esler og kameler i Kairo, Egypt.

Her i Norge er det en selvfølge at dyrene våre får mat flere ganger daglig, mye utgang, ren/tørr/vamt sted å sove, veterinærbehandling, smed, saltilpasser, bitt tilpasser, dekken, dyrt utstyr og andre behandlinger.

I Kairo er dessverre ikke dette tilfelle, her er økonomien og kunnskapen en helt annen og hester er ofte en families eneste ressurs for å få mat på bordet til familien. Hestenes eier mener  ikke å volde dyrene noe vondt, men har ikke kunnskap, ressurser eller utstyr og penger til å skjøtte de på en annen måte. Skadde, syke, tynne hester må ofte gjøre jobben sin for å tjene inn penger til dagens måltid.

Det er her et fantastisk team som kaller seg “Prince Fluffy Kareem” kommer inn i bildet. De jobber hardt og gratis hver dag for å stelle disse dyrene som så sårt trenger hjelp. De tilbyr skadebehandling, medisiner, vaksinering, hovtrim når smed er på stedet og utdeling av utstyr for å bedre dyrenes leve vilkår så lenge de har tilgang på dette. Flere og flere lokale dyreeiere velger å oppsøke dem for hjelp og kunnskap. De hjelper hester, hunder, katter, esler og kameler.

De har ingen fast inntekt for å drive dette arbeidet. De er derfor avhengig av frivillig hjelp rundt om i verden.

Line Østerhagen som driver Nordisk Heste- og Hunde terapi skole (www.nht.no) har blitt kjent med disse fantastiske menneskene. Hun og flere representanter for skolen reiser på besøk til PFK våren 2013 og skolen har sin egen sponsorhest som skolen betaler for i Egypt, Marzuq. Lenger ned på siden kan du lese mer om Marzuq, og følge med på oppdateringer om han og før- og etter-bilder.

I forbindelse med denne organisasjonen, hvor bare hundre kroner kan redde flere hesteliv, har styret i NHT kommet frem til at elevene ved skolen skal kunne få lov til å ta 100 kr betalt for sin praksis behandling på de 40 første hestene, disse pengene går utelukket til Prince Fluffy Kareem og deres arbeid.

Hos Prince Fluffy Kareem jobber det ei norsk dame, Marte Kjoell, som er vår kontakt person og samarbeidspartner for å sikre at pengene kommer dit de skal.

Prince Fluffy Kareem har egen hjemmeside og Facebook side hvor du kan lese mer og se flere bilder fra deres fantastiske arbeid.

Hjemmeside: http://www.princefluffykareem.com/#!home/mainPage

Facebook side: http://www.facebook.com/princefluffykareem

Skolens sponsorhest, Marzuq

Marzuq er en hest som var meget hardt skadet og underforet når han kom til PFK, hvor han garantert aldri skal ut i noen form for jobb igjen. Bl.a. så hadde han salsår ut av en dimensjon vi ikke kan forstå her i Norge. Disse er nå grodd, og han legger hele tiden på seg.

Marzuk ved ankomst

1

Marzuq får stell og vask

22

Salsårene til Marzuq, før og etter:

marzug withers

20use2

 

Viksemarka Hestegård

Viksemarkas Venner har sitt utspring fra Viksemarka Hestegård, som er et omsorgssenter for hester og andre dyr. Foreningen Viksemarkas Venner ble opprettet 2. desember 2009. Målet vårt er å støtte Viksemarka Hestegård som er en av ytterst få steder i Norge som virkelig gjør, og gjennom mange år har gjort en forskjell for mange av disse hestene. De har tatt tak i bruk-og-kast mentaliteten av hest og andre dyr og gjort noe for å skape endring.
Vi tar imot;
– Saker fra Mattilsynet
– hester med adferdsproblemer
– dyr som har opplevd omsorgsvikt
– hester som trenger rehabilitering
– pensjonerte hester
– andre som trenger en ny start.
Noen av disse dyrene får av forskjellige grunner bli på gården resten av livet. Andre kan etter hvert adopteres vekk til gode, trygge hjem.

I tillegg ønsker vi å være med på forebyggende, holdningsskapende arbeid for å øke folks kunnskap og respekt for hesten som et individ med følelser og behov. Gjennom nettverksbygging håper vi at dette kan bli noe som spres over hele landet. I andre vestlige land har idealistiske foreninger med et slikt fokus vært en realitet i mange år og det er derfor en stor glede at vi nå har fått i gang et slikt arbeid i Norge også!

For at gården skal kunne drives både økonomisk og praktisk samt bli i stand til å redde flere hester er vi avhengige av støtte. For Viksemarkas Venner trengs! Alle som jobber i foreningen gjør det på frivillig bases ved siden av jobb eller skole. Vi hever ingen lønn, og alle inntekter går direkte til dyrene. Selve gården har rundt en million i driftsutgifter. Foreningen klarte i fjor å samle inn rett over 200.000 kr, i år regner vi med å lande på ca 400.000 hvis vi klarer å holde på innsamlingsnivået vi har hatt til nå i år. Selv om dette er mye penger er vi likevel langt unna å klare å dekke alle driftutgifter til gården, noe som er vårt langsiktige mål. Det resterende beløpet dekkes av Ellen og Aage Schaannings private inntekter, noe som går hardt utover deres private økonomi. Vi er utrolig takknemlige for alle bidrag, og at dere ønsker å støtte oss på denne måten betyr utrolig mye for foreningen og driften av gården, så tusen tusen takk :)

Vi har nettsider der dere kan lese mer om både gården og foreningen og hvordan vi jobber hvis dere ønsker det;
Våre mål; http://viksemarkasvenner.no/om-oss/vaare-maal/
forsiden; http://viksemarkasvenner.no

Kontonummeret vårt er:  3330 26 23142 (Sparebank 1 SR-Bank)

 

VI SPONSER OGSÅ:

ÅSMARKA BLANDEDE – AGILITY

Åsmarka Blandede er en privat treningsgruppe i agility som ble startet sommeren 2011. Våre treninger er tilrettelagt for øvede ekvipasjer, og foregår i hallen vår, Jossehallen i Næroset, Ringsaker.
Pr dato er vi 9 handlere og 14 hunder.
Vi har faste treninger hver mandag og torsdag. I tillegg arrangerer vi jevnlig kurs med innleide instruktører fra inn og utland.
Vi har en ekvipasje på det norske landslaget agility og to ekvipasjer som har vært med på rekruttlaget i agility.
Sommeren 2014 tok vi Guinness Verdensrekord i agility.

Ettersom vi er ei privatgruppe med egen treningshall, setter vi veldig stor pris på å ha Nordisk Heste- og Hundeterapiskole AS som sponsor og samarbeidspartner. Vi har da en kjempemulighet til å få undersøkt hundene med jevne mellomrom, og rettet opp det som måtte være nødvendig. Det er en tøff sport vi driver med og mange av hundene våre er toppidrettsutøvere.

Lagbilde_hund
I VM 2015 ble Jeanette S. Håland fra Åsmarka blandede nr 5 i VM. Du kan lese litt om dette her:

Jeanette sin blogg

HEDMARK TRAVFORBUND

Vi samarbeider med Hedmark Travforbund, og medlemmer der får gode rabatter på kurs/utdanninger hos oss!

NORSKE REDNINGSHUNDER avd. Hedmark

Vi støtter Norske redningshunder økonomisk, og tilbyr redningshunder gode betingelser på fysio/rehabilitering.