Personell


Ansatte og kursholdere ved NHT!

Line Terese Østerhagen
Rektor
Nordisk Heste- og Hundeterapiskole ble etablert i 2005 av Line Terese Østerhagen. Hun er utdannet hestemassør, hundemassør og klassisk massør på mennesker. I tillegg har hun utdannelse innen laserterapi, medisinsk grunnstudium, høyskoleutdanning i funksjonell anatomi og tre år på lærerhøgskolen. Hun er også utdannet innen termografi, samt har en rekke kurser i blant annet urter, elektroterapi, ultralyd, mobilisering/manipulasjon, rehabiliterende opptrening m.m.

Hun har til og med vært i Italia og USA for å kurse veterinærer og selgere i bruk av laser på hest og hund! Line har en Bachelorgrad i akupunktur og er under utdanning til fysioterapeut på hund.Line har lang erfaring med hund, og har den siste tiden trent litt smeller og agility.

Line har mange års erfaring med hest og bl.a undervist på rideskole.Hun har ett års praksis hos hesteveterinær.Line har avholdt flere weekendkurs og året før dannelsen av Nordisk Hestemassasjeskole har hun deltatt i undervisning i hestemassasje ved en svensk skole.

Ideologien bak denne skolen er å kunne gi flere tilbud om å jobbe med hest på en måte som den ikke bare kan dra nytte av rent fysisk, men også mentalt. Massasje er den beste tilnærmingsmetoden man kan bruke for å behandle og oppnå kontakt med dyr på. Fordi skolen har utviklet seg kraftig på sine år i drift, har skolen nå ikke bare kurser innen hestemassasje, men innen en rekke terapiformer både for hest og hund, samt litt småkurser for mennesker. Dette resulterte i endring av navn til Nordisk Heste- og Hundeterapiskole.

Skolens visjon er å kunne tilby den mest omfattende og seriøse utdanningen innen sitt felt, samt fremme tverrfaglig samarbeid med veterinærer og andre fagfolk. Vi har deltatt i utviklingen av et godkjent journalføringsprogram for dyreterapeuter og skolen er godkjent i IEBWA (International Equine Body Worker Association).

line personell

Mette Sandbakken – kontor/administrasjon

Mette har mange års erfaring med hest. I voksen alder i Sveits, kjøpte hun sin første Islandshest og hadde etter hvert 4 hester i hagen. Hun tok utdannelse som «Pferdesamariter» – noe som kan sammenliknes med 1. hjelp for hest. Hun har også «Brevet 1 og 2» – en grunnutdannelse for ridning og hestehold. Hun tok også med seg en bronsemedalje i femgang sammenlagt i et sveitsermesterskap, før hun flyttet tilbake til Norge. Her i Norge har hun HK1 og 2 (hestekunnskap) samt ISRIK 1 og 2 (ridelære) fra Norsk Islandshest forbund. Hun har jobbet som rideleder og kursassistent her i Norge.

Mette kjøpte sin første valp for 8 år siden. Pr dato har hun en borderblanding som er utdannet «Besøksvenn med hund», gjennom Røde kors, i tillegg til to Shetland Sheepdogs. Hun driver med agility på høyt nivå, når hun ikke er ute i skogen eller på fjellet med sine tre hunder.

Mette er utdannet sekretær og har administrasjon og ledelse fra hotellfagskole i Sveits.

4.9.-Snørvillen

 

Stina Bjurgren Aaseth

Jobber deltid som kontormedarbeider ved NHT. Bor på småbruk i Åsmarka, og driver her utleie og oppstalling av islandshest. Har selv flere islendinger, og driver med konkurranse og trening det meste av året. Er en entusiastisk Islands-fan, og har bodd og jobbet på Island i flere perioder med temming og trening.

Stina er utdannet ved NTNU (bachelor i biologi, fysiologi) og NMBU (ÅS) Mastergrad. Ved NMBU tok hun mastergrad i husdyrbiologi, med fordypning innen hest, hund og katt, og med studieretning etologi.

 

stina

Bente Strønes – lærer

Bor i Trøgstad, og jobber som hesteterapeut på Østlandet. Jeg ble hestemassør i 2008, og har etterpå kurset meg innen laser, termografi, elektroterapi, kiropraktikk, disseksjon av hest og hund. Et også utdannet holistisk hesteterapeut. som jeg var ferdig på i 2010, der jeg lærte å bruke osteopati og akupunktur. I tillegg er Bente utdannet i mobilisering/justering av ledd, rehabilitering av heste og er hundemassør.

Har drevet med hest i snart 30 år, og har vært innom både trav, sprang og dressur.

11742845_10153474643975320_1740510686898558430_n

Tone Helen Bache – lærer
Tone er bosatt i Bergen og jobber som heste- og hundeterapeut her og på resten av vestlandet. Hun ble utdannet hestemassør ved skolens første kull i 2006 og har siden tatt videreutdanning innen laserterapi, kiropraktikk, hundemassasje og termografi. Hun har også en rekke kurser i bl.a. elektroterapi, ultralyd, urter, treningslære, foring, utstyrstilpassning m.m. samt 2 år på agronomlinja ved jordbruksskole. I tillegg til å jobbe som lærer ved skolen underviser hun også på hestelinjer på folkehøyskoler.

Tone har drevet med hest i over 30 år og har vært innom både ride- og travsporten. Nå har hun aktive travere som hun også bruker til blant annet dressur og kjøring

tone-helene

Line Neby – sensor, spesialist på hano/journalføring og lærer
Line kommer fra – og holder til i Trysil, Hedmark. Hun har fullført studiespesialiserende formgiving, og etter dette har hun tatt en rekke kurs innen hest og terapi. Hun er Autorisert hestemassør, og laserterapaut på hest og hund. Hun har også tatt kurs innen aromaterapi på hest, samt i bruk av urter, og deltatt på disseksjon av hest og hund.

Line er veldig engasjert innen hest, hund og terapi.Hun har drevet med hest og hund i mange år, og har vært aktiv på ridefronten i mange år, hvor det var dressur som var hovedfokuset. Hun driver med veldig allsidig trening, og det blir lagt mye vekt på tur i skog og mark og trivsel.

I dag jobber Line som Heste- og Hundeterapaut, i tillegg til at hun jobber ved NHT.

line-neby

 

 

Jon Anders Næsset

FÔRING OG TRENING AV HEST

Jon Anders er fra Hadeland, født i 1978. Han har hold på med hest siden 1992, siden da har han hatt 8 travhester. Med egen lisens kjørers selvfølgelig alle løp selv! Etter endt videregående skole jobbet han et år som assistent ved terapiridning før han tok fatt på 5 års studie ved Norges landbrukshøyskole (nå UMB). Jon Anders var ferdig med sin mastergrad i husdyrernæring våren 2004, og avsluttet studiene med masteroppgave om fôring av konkurransehester. Høsten etter etablert han foretaket «Fôrkonsulenten». Ideologien bak foretaket er å drive kurs og veiledning innen ernæring og fôring av hest. En del jobb går også med til å planlegge fôringsstrategien på staller.

Undervisningen om fôring vil ta for seg hestens fordøyelsessystem, fôring og fôringsrutiner, forskjellige grovfôr (typer og kvalitet), samt fôring av avlshest, unghest, konkurransehester og andre «hobbyhester»

jon-anders

Kjell Juliussen
Hovslager
Kjell er utdannet ved Norsk Hestesenter på Starum og har mange års erfaring med skoing av alle typer hester. Kjell kommer til å være vår veileder når det gjelder forskjellige typer sko og beskjæring, anatomi og avvik mht. høver og benstillinger m.m. Kjell tar imot alle typer hester til skoing på Hedemarken Hestesenter i Brumunddal, men reiser også ut om ønskelig.

23972_1392756183470_3952658_n

Ellen Schmedling
Avla avsluttende eksamen på nvh 2002. Var hos Torbjörn Lundström på Djurtandvardskliniken i 1,5 år.
Avla eksamen i akupunktur for veterinærer idanmark i 2004, og eksamen i kiropraktikk i Tyskland 2005.
Skal ta avsluttende odontologi eksamen i desember i år.
Tar 2-3 påbygningskurs i kiropraktikk/nevrologi hvert år.

Jobber nå utelukkende med tenner og kiropraktikk på hest, og får ofte inn tunge kasus», dvs hester som er gitt opp av andre. Har også noen hunder innom for kiropraktisk behandling av og til.

På fritiden rir jeg 1-3 hester daglig. Har utdannet hesten min opp til St. Georg i dressur, i tillegg til at jeg kjører en del. Ellens hjemmeside: www.hestekur.no.

ellen

Karianne Høe Strømmen – NORSK SALSENTER

Karianne har lang erfaring både som hestemenneske og som saltilpasser og driver Norsk Salsenter.

Det handler om å vite i hvilke tilfeller de forskjellige salkontruksjonene er den rette. For inneha denne kompetansen, må man ha holdt på med ridehester i lengre tid – alle typer ridehester.

I tillegg må man være utdanned saltipasser. Saltilpasningsutdanning tilbys få steder. Den eldste og mest anerkjente er utdanningen ved Society of Master Saddlers UK. De stiller strenge krav for å kunne delta og deltakerne må igjennom krevende eksamner. Vår saltilpasser, Kari Anne Strømmen er utdannet saltilpasser fra Society of Master Saddlers UK.

270524_221283838002800_172981209_n

Veterinær Oddvar Enerstvedt – Biri Hesteklinikk

Jobber kun med hest som spesialfelt og har lang etterutdanning i hest som spesialfelt. Jobber mye med halthet i tillegg til sykdomsbehandling av hest. Er tilknyttet Biri Hesteklinikk.

Brumunddal Dyreklinikk 

Vi samarbeider til daglig med alle på Brumunddal Dyreklinikk mht. behandling og rehabilitering av hund, men veterinærer fra klinikken foreleser hos oss innen flere temaer på hund.

Veterinær Birgitta Blohmann – foreleser om tenner og tannhelse på hund og undersøkelse av ører

Veterinær Margunn Tvedten – foreleser om adferd og sykdommer i ledd

Dyrepleier Guro Hansen- foreleser innen diverse anatomi/fysiologi/foring av hund.

Gjesteforelesere:

Veterinær Eric Strand – Mjøsa Hesteklinikk og NVH

Veterinær Siv Hanche-Olsen – NVH

Morten Antonsen – treningslære hest

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *