Om meg


Om meg

DSC_0005
Jeg er ei dame som elsker å hjelpe dyr og mennesker med å forebygge, behandle og rehabilitere kroppen. Jeg håper med bloggen å kunne spre kunnskap til enda flere heste- og hundeeiere slik at dyrene kan få glede av å ha eiere som vet mer. Ta gjerne kontakt eller kommenter dersom det er noe du lurer på! Jeg tar og GJERNE imot forslag til tema på bloggen! Håper du får glede av den!

Jeg etablerte i 2005 Nordisk Heste- og Hundeterapiskole og er utdannet hestemassør, hundemassør og klassisk massør på mennesker. I tillegg har jeg utdannelse innen fysioterapi på hund, laserterapi, medisinsk grunnstudium, høyskoleutdanning i funksjonell anatomi og tre år på lærerhøgskolen. Jeg er også utdannet innen termografi, samt har en rekke kurser i blant annet urter, elektroterapi, ultralyd, mobilisering/manipulasjon, rehabiliterende opptrening m.m.

Jeg har vært i Italia og USA for å kurse veterinærer og selgere i bruk av laser på hest og hund! Jeg reiser regelmessig til utlandet for å undervise i laser. Jeg har en Bachelorgrad i akupunktur og er under utdanning til fysioterapeut på hund. Jeg har lang erfaring med hest og hund, og har den siste tiden trent litt smeller og agility.

IMG_2820

Jeg har mange års erfaring med hest og bl.a undervist på rideskole og har ett års praksis hos hesteveterinær. Jeg har avholdt flere weekendkurs og året før dannelsen av Nordisk Hestemassasjeskole har jeg deltatt i undervisning i hestemassasje ved en svensk skole.

Ideologien bak skolen er å kunne gi flere tilbud om å jobbe med hest på en måte som den ikke bare kan dra nytte av rent fysisk, men også mentalt. Massasje er den beste tilnærmingsmetoden man kan bruke for å behandle og oppnå kontakt med dyr på. Fordi skolen har utviklet seg kraftig på sine år i drift, har skolen nå ikke bare kurser innen hestemassasje, men innen en rekke terapiformer både for hest og hund, samt litt småkurser for mennesker. Dette resulterte i endring av navn til Nordisk Heste- og Hundeterapiskole.

Min visjon er å kunne tilby den mest omfattende og seriøse utdanningen innen sitt felt, samt fremme tverrfaglig samarbeid med veterinærer og andre fagfolk. Jeg har deltatt i utviklingen av et godkjent journalføringsprogram for dyreterapeuter og skolen er godkjent i IEBWA (International Equine Body Worker Association). Ønsker du mere informasjon om utdanningen kan du se på våre hjemmesider http://www.nht.no

 

 

Hva sier andre om meg?

 

logo3

Line Østerhagen håller i våra kurser i Sverige på häst og vi är väldigt förnöjd med hennes insats.

Deltagarna berättar för oss hur kunnig de tycker att Line är när det gäller helheten av behandling och ikke bara hur lasertekniken bör brukes. Våra deltagare ökar från gång till gång og nu senast var kursen full da vi har en gräns på 20 personer!

Det märks bland våra kunder att de berättar hur bra de tycker våra kurser är då vi har förfrågningar året runt!

Da vi är så förnöjd, kommer vi utöka samarbeidet med Line gällande kurser på både hest og hund samt att vi även deltager vid kurser som Line har i Norge!

 

 

Jeanette Håland, landslagsutøver i agility:

jeanette og tequila

Vi går regelmessig til Nordisk heste- og hundeterapiskole for sjekk for å forebygge og oppdage eventuelle skader. Belastningen innen agilitysporten er stor, derfor er det viktig med god oppfølging av dyktige fagpersoner med god utdanning og kompetanse. Ved Nordisk heste- og hundeterapiskole føler jeg at min hund er i de beste hender. Ikke bare er terapeuten svært dyktig på sitt fagområde, men hun har også et håndlag med hund som gjør opplevelsen positiv selv for hunder som i utgangspunktet er skeptiske til fremmede. Line Østerhagen er også veldig flink til å dele sin kompetanse. Jeg har hatt stor nytte og glede av å lære om blant annet oppvarming, skadeforebygging, opptrening, styrkeøvelser og grunnleggende sjekk av egen hund som brukes i hverdagen. Det er gull verdt for aktive ekvipasjer, og helt nødvendig for en skadefri agilitysesong! Det er betryggende å ha Nordisk heste- og hundeterapiskole i ryggen når vi nå går i gang med en ny sesong på landslaget!

2 thoughts on “Om meg

 • Helle

  on

  Hei.
  Jeg lirte på om jeg kunne få litt informasjon om hesteterapeututdanningen, og også om muligheten for å ta enkeltstående kurs hos dere

  • Hei,
   Så flott at du er interessert i hesteterapeututdanningen vår. Du finner all info om denne her på hjemmesiden. http://nht.no/blog/nb_NO/hesteterapeut/.
   Enkeltstående kurs blir mye dyrere. Du kan ta hestemassør «enkeltstående», som er et studie på ett år – det er samtidig første året på hesteterapeututdannelsen. Vi har mange andre enkeltstående kurs du kan ta. Men massør- og terapeutudannelsen er naturligvis en enestående mulighet til å få en skikkelig utdannelse og grundige «verktøy» du kan lage en framtid av.
   Hvis du sender meg en mail på mette@nht.no, så kan jeg gjerne sende deg info på mail.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *