Dyreeiere - dere MÅ ta ansvar!


10295149_245834322283764_8768678325125723060_o

Dette innlegget har blitt delt av meg tidligere på FB, men jeg synes det er kjempeviktig og velger derfor å dele det som en blogg i tillegg :-)

Jeg har lyst til å skrive litt til alle heste- eller hundeeiere der ute. Det blir fler og fler som tar kurser i hist og pist og veldig mange som har begynt på en skole men aldri bestått den. Like fullt og helt fremstiller de seg, praktiserer og tar betalt som en fullt utdannet terapeut. Dette er veldig kjedelig på mange måter. For det første så innehar de ingen kontrollert kompetanse på det de gjør, og kvaliteten og virkningen av det de gjør har stor sjanse for ikke å leve opp til det som skal være standarden.

For det andre innehar de kanskje ingen ansvarsforsikring, noe som gjør at om de skulle volde skade på eller feilbehandle dyret ditt, så står du som eier svært svakt. Dyret kan heller ikke velge hvem det blir behandlet av og du som eier må velge ut mennesker som du kan stole på og som er seriøse med det de driver med. Spesielt mht bruk av nåler eller kiropraktikk eller behandling av skader er svært viktig at gjøres av kyndige fagfolk. Når det gjelder nåler så er det ikke lovlig å bruke nåler for andre enn veterinærer eller de som har et samarbeid med veterinær (og alle kan jo SI at de samarbeider med noen – ring veterinæren de hevder å samarbeide med!).

Hvem som helst (desverre) kan kjøpe seg både laser, termografiapparat, shock wave m.m, og en maskin gjør en desverre ikke til en terapeut. Jeg VET at de fleste eiere har like sterke ønsker om å gjøre bra for dyret sitt som andre har for barna sine, og jeg tenker som så at om du ikke er sikker nok på personen som behandler til at den kunne utføre samme behandling på barnet ditt, så ikke la det behandle dyret ditt! Det er helt UTROLIG hvor profft enkelte kan få ting til å høres ut for en eier som ikke er godt satt in i terapeutverdenen.

Dere dyreeiere KAN stille spm ved og å undersøke om behandleren faktisk har en godkjent utdanning eller om dette er noe de sier. Nå er det selvfølgelig ikke noen garanti for at alle med en godkjent utdanning er dyktige, men det er i alle fall en garanti på en viss evne til å utøve det han/hun gjør. En ikke-kyndig vil kanskje gjøre feil eller vurdere feil på et helt annet nivå enn det som selvfølgelig også kan skje en utdannet terapeut, men i mindre omfang.

Dersom dere eiere skaper et marked for at hvem som helst skal kunne gå et par kurs eller bare lese seg til en profesjon på egenhånd uten eksaminering skal kunne praktisere, vil det kunne ramme dyrene som ikke har noe valg og det vil og gjøre at markedet blir dårligere for de som dere virkelig burde VILLE HA DER og føre til at disse blir kjørt ut av markedet fordi andre, ukyndige gjør jobben billigere eller jobber svart.

IMG_3618

Personlig har jeg aldri tatt noen upris for mine behandlinger, men jeg kan heller ikke ta mindre om jeg skal kunne leve av det. Jeg har forsikringer, betaler moms og skatt og har store investeringer i profesjonelt utstyr og utdanner meg til stadighet videre for å få økt kompetanse. Det koster litt å prøve å være blandt de beste, og dyrene fortjener de som jobber på denne måten!

Se etter: utdanning, ansvarsforsikring, føring av journal, at mottaker fører regnskap m.m.

VÆR SÅ SNILLE og hjelp oss med å bekjempe bruken av terapeuter som ikke kan vise til en eller annen godkjent utdanning/kurs eller som ikke har en forsikring. Når det gjelder terapeuter utdannet her ved NHT, så er ALLE godkjente terapeuter listet på vår hjemmeside. Står de ikke der, er de IKKE godkjent terapeut! Jeg vet at flere skoler har en slik ordning. Nei, ingen skoler eller systemer er bombesikre, men vi må gjøre det vi kan for at dyrene skal ha de mest seriøse aktørene på markedet, og da trenger vi eiere som krever det!

IMG_3602

2 thoughts on “Dyreeiere - dere MÅ ta ansvar!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *